PROGLAS PLENUMA GRAĐANKI I GRAĐANA TK

by plenumtk

PLENUM GRAĐANKI I GRAĐANA TK

 

PROGLAS

 

11. februar 2014.

Mirni protesti u Tuzli se nastavljaju. Oni daju podršku Plenumu i njegovim zahtjevima. Mirni protesti će trajati dok se ne ispune svi dosadašnji zahtjevi Plenuma. Pozivamo sve da se priključe radu Plenuma i rade otvoreno i javno. Plenum podržava sve mirne proteste i plenume u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, koji, iz dana u dan, jačaju. Plenumi u Bosni i Hercegovini nude rješenje za korumpiranu, skupu i sporu vlast.

Pozivamo sve građane da doprinesu održavanje javnog reda i mira kako bi se izbjeglo bilo kakvo kriminaliziranje, politiziranje ili bilo kakva manipulacija protestima.

Osuđujemo svako nasilje i brutalne mjere nad narodom u cijeloj Bosni i Hercegovini, koji je dugogodišnjim zanemarivanjem od strane vlasti doveden u stanje ljutnje i bijesa. Sada, u ovoj novoj situaciji, ljutnju i bijes želimo usmjeriti na izgradnju produktivnog i korisnog sistema vlasti.

Na današnjem zasjedanju Plenuma, uspostavila se Radna grupa koja izrađuje strategiju rada i djelovanja prema Skupštini TK i koja će redovno obavještavati Plenum o rezultatima svog rada. Odlukom Plenuma izabrana je kontakt osoba kojoj će se javiti svi zainteresovani za rad u ovoj grupi, putem adrese plenumgradjana@gmail.com

Ovaj Proglas donosi Plenum građanki i građana Tuzlanskog kantona, za dobro svih nas.

Advertisements