by plenumtk

PLENUM GRAĐANKI I GRAĐANA TUZLANSKOG KANTONA

PROGLAS

13. februar 2014.

Mirni protesti u Tuzli se nastavljaju i trajaće dok se ne ispune svi zahtjevi Plenuma. Plenum podržava dalje održavanje mirnih protesta u svim gradovima Bosne i Hercegovina i daje podršku osnivanju novih plenuma.

Sedmi javni radni sastanak Plenuma, na kome je sudjelovalo oko 700 građanki i građana, održan je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra. Tokom sastanka građanke i građani su rezimirali ranije zahtjeve i listi zahtjeva dodali sljedeće:

  1. Da se Plenumu građanki i građana Tuzlanskog kantona stave na raspolaganje svi prostori javnih ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač Vlada Tuzlanskog kantona, te prostori kojima upravljaju kantonalni organi uprave.
  1. Da se zaustavi korištenje objekata namjenjenih djeci za privremeni smještaj organa uprave.

Plenum pozdravlja angažiranost Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona na rješavanju zahtjeva koje dostavljaju građani. S tim u vezi, na sutrašnjem sastanku predstavnika Plenuma i Skupštine TK, tražimo na uvid prijedlog Odluke o ukidanju tzv. bijelog hljeba kako bi ga se predstavilo Plenumu i uputilo mišljenje na isti.

Podsjećamo da Plenum komunicira sa medijima isključivo proglasima i izjavama koje mogu davati samo građanke i građani koje ovlasti Plenum. Sudionici Plenuma mogu govoriti samo kao građanke i građani u svoje ime.

Ovaj Proglas donosi Plenum građanki i građana Tuzlanskog kantona, za dobro svih nas.

Advertisements